Siverek Halkına Önemli Uyarı

Siverek halkına uyarı

Çin'in wuhan kentinde aralık ayında ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılmaya başlayan korona virüsüne karşı türkiye'de geniş önlemler alınmaya devam ediyor. Ülke genelinde okulların, kahvehane, kafe, kütüphane gibi toplu olarak kullanılan alanların içişleri bakanlığınca kapatılması ardından, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de ek tedbirler alınıyor. 

 

Fakat bu tedbirlere vatandaşaların uymadığı gözlemlenmekte çarşı ve pazarın hala tıklım tıklım olması  toplu alanlara girilmemesi istenmesi uyarılarına rağmen kentin şeytan küçesi olarak bilinen ve hayvan pazarı esnafının bulundugu kahveler bölgesinin tıklım tıklım olduğu tespit edidi.

 

Vatandaşlarımızın  yaşlılarımızın çocuklarımızın zorunlu haller dışında evlerin çıkmamaları hastalığın yayılmaması için büyük önem arz ediyor. Bu gün yaptığımız incelemelerde en çokta yaşlı vatandaşalarımızın kapalı olan kahvehanelerin önünde toplu olarak oturdukları görüldü. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçmemiz memleketimiz ve miletimiz açısından büyük önem arz etmektedir.

Zorunlu haller dışında evden çıkmamak ve temizligimize dikkat etmemiz gerekiyor. Korona Virüsü çok ciddi bir meselle ve bizlerde bu cidiyetin farkına varmamız önem arz etmektedir.

 

Lütfen Dünya Sağlık örgütün uyarılarını dikkate alalım.

Hasta olmuş kişilerle yakın temastan kaçınmanın,

El hijyenine dikkat etmenin, sık aralıklarla elleri en az 20 saniye sabun ve su ile yıkamanın; sabun ve su olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanmanın; özellikle hasta insanlar veya çevresi ile doğrudan temas ettikten sonra elleri mutlaka yıkamanın,

 

Çiftlik veya vahşi hayvanlarla korunmasız temastan kaçınmanın,
Enfekte olduysanız eğer, mesafeyi korumanın, öksürürken, hapşırırken tek kullanımlık kağıt mendil ile ağızın ve burnun kapatılmasının; kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içinin kullanılmasının, ellerin yıkanmasının; gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçınmanın,

 

Hasta olan kişilerin dokunduğu yüzeylerin dezenfekte edilmesinin,

 

Et, yumurta gibi hayvansal gıdaların iyice pişirilmesinin,

 

Hasta kişilerin mümkünse kalabalık yerlere girmemesinin, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burnun kapatılmasının, mümkünse tıbbi maske kullanılmasının önemli olduğunu belirtmiştir.
 

 

Koluk güçlerinin  uyarıları hız kesmeden devam ediyor. İlçede bulunan  zabıta ekipleri ve güvenlik güçleri taviz vermeden ilçede bulunan

- tiyatro
- sinema
- gösteri merkezi
- konser salonu
- nişan/düğün salonu
- çalgılı/müzikli lokanta/kafe
- gazino
- birahane
- taverna
- kahvehane
- kıraathane
- kafeterya
- kır bahçesi
- nargile salonu
- internet salonu/kafe
- her türlü oyun salonları
- her türlü kapalı çocuk oyun alanları (avm ve lokanta içindekiler dahil)
- çay bahçesi
- dernek lokalleri
- lunapark
- yüzme havuzu
- hamam
- sauna
- kaplıca
- masaj salonu
- spa ve spor merkezlerinin

Siverek ilçemizde bulunan mekanlara Tebligatlar yapılarak gecici süreyle kapalı kalamalarını istedi. Güvenlik güçleri ve zabıta müdürlüğü tarafından önlemler ve kontroller sıklaştırıldı.