Gülpınar'dan Gündeme Özel Açıklamalar

T.B.M.M Avrupa Birligi Uyum Komisyonu Başkanı Şanlıurfa Miletvekili Kasım Gülpınar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin kentinde terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonları zararlı bulanlara AK Parti grubu adına tepki gösterdi. Gülpınar ‘’ Türkiye cumhuriyetinin bütünlüğünü savunmanın, Türkiye’ye yönelmesi muhtemel terör örgütlerinden gelebilecek tehlikeleri bertaraf etmek için meşru müdafaa hakkını savunmanın neresi zararlı ? Bizim hep birlikte bu vatana, bu ülkeye sahip çıkmak istememizden daha doğal ne olabilir ?’’ dedi.

Emperyalist güçlerin yüz yılı aşkın süredir Ortadoğu’yu her türlü maddi menfaat için, petrol için, gaz için, Afrika gibi, Orta Amerika, Güney Amerika, Asya gibi sömürdüğünü belirterek ‘’Emperyalist güçlere bu noktada tepki göstermek, eleştirmek bir yana, benim vatandaşlarıma, kardeşlerime, gençlerime, silah verip, kardeşi kardeşe vurdurtan bu zihniyeti adeta savunur hale gelmek de izah edilmesi gereken bir durum

Katar’da bir süre önce yaşanan gelişmelerle ilgili de önemli bir bilgi verdi. Gülpınar ‘’Katar’da yaşanan gelişmeleri Türkiye’den bağımsız değerlendirmek, Türkiye’nin hedef alınmadığını, Türkiye ile ilgisini olmadığını düşünmek büyük bir basiretsizliktir.

Katar’ın başına gelecekleri iki ay öncesinden bir batıldan duyduğunu açıkladı. Gülpınar ‘’ Katar’ın başına gelecekleri ve bunun tek sebebinin Türkiye olduğunu eğer ben kendi kulaklarımla bir batıldan, olaydan iki ay önce duymamış olsaydım, buna komplo teorisi derdim. Bizler hem Avrupalı hem Ortadoğuluyuz. Bizler Müslüman kimliğimiz ile Avrupa Birliği’nin içerisinde yer almak gayreti içerisindeyiz. Ne biz gizliyoruz bunu ne de Avrupa Birliği bundan bihaber. Avrupa Birliğine üye olmak isteyen, müzakere yürüten tek Müslüman ülkeyiz. Bu yüzden Ortadoğu’da yaşanan hiçbir gelişmeye kayıtsız kalamayız. Bu aynı zamanda Avrupa için de elzemdir. Avrupa maalesef çoğu zaman bu gerçeği göz ardı edip her fırsatta Türkiye’yi ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmeyi tercih ediyor. En kötüsü de bu tutarsız argümanlar yurt içinde bazı siyasi unsurlar tarafından da destek görüyor. Umarım onlar bir an önce bu yanlışlarından dönerler.

Kendileri için Ortadoğu denince akıllarına ne başkaları gibi petrol ne gaz ne de maddiyat geldiğini söyledi. Ortadoğu denince kendileri için önce Mekke-i Mükerreme, sonra Medine-i Münevvere ondan sonra da Kudüs’ü şerifin geldiğini ifade etti. Gülpınar ‘’Bunlarla Avrupa ve Vatikan arasında köprü olacak yeryüzündeki tek ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye Cumhuriyeti şer güçlerin üzerinde kalem oynatacağı, bir ülke değildir, olamaz da.